een nieuw begin

Een nieuwe start maken. Dat klinkt hoopvol. Zo aan het begin van een nieuw jaar geeft dat nieuwe energie. Een vers nieuw jaar ligt voor je. Een jaar waarin je dingen anders kunt gaan aanpakken. Plannen kunt gaan uitvoeren en veranderingen kunt doorvoeren.

Misschien wel heel bewust meer tijd nemen voor zaken die er toe doen, zoals je gezin, je vrienden, sporten of die manier van ontspanning waar je veel te weinig aandacht aan gaf. Je kunt het een goed voornemen noemen, maar ik heb het liever over luisteren naar je verlangen.

Een nieuwe start kan ook pijn doen. Een nieuwe start moeten maken omdat je iemand dierbaar moet missen. Of een nieuwe start moeten maken omdat je vanaf moment zonder werk zit.

Misschien verlang je er wel naar om wat je werk betreft nu voor jezelf te gaan kiezen en te gaan ontdekken welk (soort) werk nu echt bij je past. Of dat je niet langer in deze ziekmakende bedrijfscultuur wilt blijven zitten. Dat lijkt en voelt als kiezen voor onzekerheid, maar je kiest dan vooral voor jezelf. Dat zal zeker iets opleveren. Een nieuw avontuur. En dat klinkt ook goed toch?

Ik wens je een nieuw jaar vol hoop en optimisme en een gezonde dosis avontuur.